Tempootjes op de donderdagavond

Het is leuk om weer eens op snelheid te lopen. Het wordt een noorse interval op de donderdagavond. eerst tien keer 45 sec met telkens 20 sec rust, dan 8 keer 40 seconden en tot slot 6 keer 30 seconden. Telkens te korte pauzes om te herstellen en het tempo ligt net onder de verzuring. Dat zijn de leuke trainingen. Ik start langzaam op en moet warm draaien. Zo’n training bevalt dan beter dan meteen in een duurloop te schieten. En ja, ik let op techniek, rompstabiliteit en reactiviteit. Zo goed zelfs dat ik Herbert (koploper) in volle snelheid passeer. Hij had niet verwwacht ingehaald te worden, en zeker niet door mij. En het goede nieuws, ik zat nog steeds niet inde verzuring.

Ja, ja, ik hoor de zinsnede kampioen van de training al weer weergalmen. Maakt me geen donder uit. Ik heb prima gelopen, op techniek én op snelheid. Ik tik net de 20 km per uur niet aan, maar toch. En het echt goede nieuws: volkomen blessurevrij!

Download

Leave a Reply