Sos ofwel een hondenpenning…..

De gebeurtenis van eind augustus heeft ons hier in huize Klarenbeek wel aan het denken gezet. Je rent in het bos, er gebeurt iets en wie ben je dan? Kortom, we hebben hondenpenningen aangeschaft, ofwel sos-coins voor op de schoen.

Bloedserieus onderwerp natuurlijk maar doet me wel denken aan mijn niet hardlopende vriend, die hondenpenning dan. Hij kocht een Beagle, een jachthond, voornamelijk op de looks van het beest. Zo’n hond jaagt echter en toen hij hem uitliep op het Rozendaalse veld ging de hond er als een speer vandoor. Mijn vriend rende er puffend, noodgedwongen achteraan. Op iedere heuvel bleef de hond staan, kwispelend.  Zijn baasje rende dan naar hem toe. Als de afstand te klein werd nam het beest toch weer de benen. Zwalkend tussen baas en jachtinstinct. Het werd voor de baas een noodgedwongen hardlooptraining. Een kleine hel.

Later liet hij zijn Beagle gewoon gaan. ‘Ik ben nog met enige regelmaat gebeld. Stond hij op de Paasberg weer tegen een konijnenhok aan te blaffen’, zo refereert mijn vriend aan die periode. Juist ja, die hond had dus ook een sos-penning met 06-nummer, net als ik nu. Trek zelf maar de paralellen.

3 comments to “Sos ofwel een hondenpenning…..”

Leave a Reply